imkanlar
Şub 2020
IAESTE Türkiye Temsilciler Toplantısı Çevrimiçi Düzenlendi

IAESTE (Milletlerarası Teknik Stajyer Öğrenci Mübadelesi Birliği) TÜRKİYE Yıllık Temsilciler Toplantısı, 27 Kasım 2020 Cuma günü, Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir. Toplantıya, IAESTE Türkiye üyeleri arasında bulunan 30 üye üniversiteyi temsilen, 45 kişi katılmıştır.

Milletlerarası Teknik Stajyer Öğrenci Mübadelesi Birliği adı altında ülkemizde çalışmalarını sürdüren IAESTE Türkiye; akademik kurumlar, endüstri kuruluşları ve öğrenci çevrelerinin temsil edildiği bir ulusal komite desteğiyle çalışmaktadır. IAESTE Türkiye, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı genel merkez liderliğinde, üniversite temsilciliklerinden oluşan bir yapıdır. Kuruluşundan bugüne kadar 10.000′e yakın Türk öğrenciye yurt dışında ve yine 10.000’e yakın yabancı öğrenciye de ülkemizde staj imkânı sağlamıştır.

Her yıl, genellikle Kasım ayında yapılan Temsilciler Toplantısı ise; geçmiş yıla dair değerlendirmelerin yapıldığı, üye üniversite temsilcilerinin kurumlarında yürütülen gönüllü öğrenci çalışmaları ve yurtdışına staja giden öğrencilerinin tecrübelerini aktardığı, yeni üyelerin işleyiş hakkında bilgilendirildiği, gelecek yıla dair çalışmalar için ortak kararların alındığı bir Genel Kurul niteliği taşımaktadır.

2019 yılının son aylarında başlayarak 2020 yılında da tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını, uluslararası değişim programlarının çoğunu bu yıl olumsuz etkilemiştir. Bu koşullar altında, öğrencilerin yurtdışına staja gönderilmesi ya da yurtdışından stajyer öğrenci ağırlanması konusunda geçen yıllardaki kadar etkin bir çalışma yürütülememiştir. Bu sebeple, yapılan çevrimiçi toplantıda geçen yılın faaliyetlerinden ziyade, IAESTE programının genel değişim prensibi üzerinde temsilcilerle birlikte bilgi alışverişinde bulunulmuştur. 2021 yılında yürütülmesi beklenen çalışmalar konusunda da iyimserlik ön planda tutulmaktadır. IAESTE Türkiye Ofisi ile Temsilcilerin sürekli iletişim sağlayarak herhangi bir soruna birlikte müdahale edebilmeleri noktasında mutabakat sağlanmıştır.

önceki günsonraki günBugün

Select date